Nederlandse films breeduit belicht in Brazilië

De komende maanden zijn veel Nederlandse films te zien in Brazilië. Aanleiding is het 2011- Holland Jaar in Brazilië, de viering van vierhonderd jaar betrekkingen tussen Nederland en Brazilië. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend.

De openingsfilm van de Nederlandse Filmweek, die van 18 tot 23 oktober duurt en georganiseerd wordt door het Nederlandse Consulaat, is het drama Kan Door Huid Heen van Esther Rots. Tijdens het internationale filmfestival van Sao Paulo, dat duurt van 21 oktober tot 3 november, is er dit jaar ook speciale aandacht voor Nederlandse films. Zo zijn onder andere de films Shocking Blue, Somewhere Tonight en Great Kills Road te zien, evenals de documentaires The Terrestrials en This is My Picture When I Was Dead.

Ook het Cine Fest in de Braziliaanse stad Arraial heeft dit jaar een speciaal Nederlands programma. Diverse Nederlandse films, zoals De Gelukkige Huisvrouw, Duska en Offcscreen zijn te zien. Daarnaast worden twaalf korte Nederlandse films vertoond, waaronder Suiker, Bridge en Behind the Wall. Dit festival vindt plaats van 25 november tot 8 december.