Halle Berry speelt heldhaftige telefoniste

Halle Berry gaat een telefoniste van een alarmlijn spelen in de film The Hive. Dat zegt regisseur Joel Schumacher tegen de Amerikaanse filmsite Coming Soon. Haar personage herkent tijdens een gesprek met een meisje in nood de stem van een moordenaar uit haar eigen verleden. Daarop onderneemt ze actie.

Hoewel de 45-jarige Berry nog niet heeft getekend, is Schumacher ervan overtuigd dat ze ja zegt. Het enige waar hij nog niet zeker van is, is de titel. Een horrorfilm over mieren uit 2008 heeft dezelfde titel en de regisseur zegt dat hij daar jeuk van krijgt.

Het scenario is van Richard D'Ovidio. Hij schreef eerder de actiekomedie Exit Wounds met Steven Seagal en de horrorfilm Thir13en Ghosts.

Schumachers volgende film is de misdaadthriller Trespass, met Nicolas Cage en Nicole Kidman in de hoofdrollen. Zij spelen een echtpaar dat in hun huis wordt gekidnapt en losgeld moet betalen. Langzaamaan komt echter aan het licht dat ze niet helemaal eerlijk tegen elkaar zijn geweest. Een Nederlandse premièredatum is nog niet bekend.


Halle Berry speelt heldhaftige telefoniste (Foto: Novum)