Vreemdgaan maakte Amanda Krabbé sterker

Amanda Krabbé bedroog haar echtgenoot Martijn met meerdere mannen. Hoewel ze dat 'niet netjes' noemt, is ze er naar eigen zeggen wel sterker uit gekomen. "Martijn en ik kunnen nu heel goed met elkaar praten, dat hebben we nooit gedaan", doet Amanda uit de doeken in Viva.

Volgens Amanda ging het mis tussen haar en Martijn doordat ze niets meer voor zichzelf deed. "Martijn was veel aan het werk. Ik was alleen met vier kinderen. Ik had het idee dat hij alleen maar leuke dingen deed en dat ik eenzaam thuis zat. Hij ging de deur uit, lekker werken, iedereen klapte voor hem, maar niemand zag wat ik deed."

Om Amanda meer vrijheid te geven, werd een au pair gezocht. "Langzaamaan wilde ik steeds meer. En daardoor ging ik nog meer botsen met Martijn", blikt Amanda terug. "Op een gegeven moment ben ik een ander pad in geslagen, ik ben vreemdgegaan."

Martijn ontdekte dat terwijl Amanda op een feestje was. "Hij belde. Ik nam op en hij hoorde een mannenstem op de achtergrond. Hij vroeg: ga jij vreemd? Er was op dat moment niets aan de hand, maar hij vroeg er zo expliciet naar dat ik zei: ja, ik ben vreemdgegaan. En niet een keer, wel tien keer."

Amanda heeft geen spijt dat ze haar avontuurtjes aan haar man opbiechtte. "Het was echt een opluchting. Ik zei: je mag nu alles vragen en ik zal alles zeggen. Je verdient de hele waarheid." Na haar biecht besloot Martijn de echtelijke woning te verlaten. "We wonen nu niet meer samen, maar hebben het leuker dan ooit."

Toch is de huidige situatie volgens Amanda ingewikkeld. "Ik vind het prima zoals het is, maar Martijn zou best alles weer terugwillen. Dat maakt alsof het lijkt dat hij in de wacht staat."