Wes Craven toont interesse voor Scream 5

Toen Wes Craven in juli 2009 begon aan de verfilming van Scream 4 liet de regisseur van de succesvolle reeks al weten dat dit wel eens het begin zou kunnen worden van een nieuwe trilogie. Op 4 oktober verschijnt Scream 4 op Blu-ray en DVD en dat is een geschikt moment voor Craven om een update te geven over Scream 5.

In een gesprek met MovieWeb zegt Craven: "Ja. De kans is groot dat er een nieuw deel aankomt van Scream. Het is iets wat Bob Weinstein wil doen. En als hij iets wil doen dan doet hij dat." Grote vraag is echter of Craven wederom op de regiestoel plaats zal nemen? "Of ik weer bij de film betrokken zal zijn? Ik weet het niet. Contractueel gezien heb ik het recht om als eerste te beslissen."

Craven hult zich in stilzwijgen als er wordt gevraagd hoe de filmreeks verder gaat na het dubbelzinnige einde van de vierde film. "Ik wil het wel vertellen maar dan moet ik je daarna vermoorden," aldus Craven. "Het is altijd beter om een einde aan een film dusdanig te maken dat je niet precies weet hoe het verder zal gaan. Niemand zit te wachten op een voorspelbaar einde waarbij je al gedurende de film aan kan geven waar het in het volgende deel om draait."

Laten we hopen dat Wes Craven wederom in dienst wordt genomen voor Scream 5 zodat we er achter kunnen komen wat de meester van de horror nog in petto heeft voor Sidney Prescott.


Wes Craven in een interview over Scream 4.