Vrouw loopt met granaat in hoofd

Karla Flores heeft een angstig avontuur beleefd. De 32-jarige Mexicaanse heeft een tijdje rondgelopen met een granaat in haar hoofd. Het explosief stond op scherp en had iedereen kunnen doden in een straal van tien meter.

De vrouw stond onlangs vis te verkopen in Culiacán toen ze ineens een enorme knal hoorde. Toen ze zich omdraaide waar de 'BOEM' vandaan kwam, kreeg ze een voorwerp in haar gezicht. Door de klap viel ze op straat.

Een anonieme voorbijganger vond de hevig bloedende vrouw en bracht haar met de auto naar een ziekenhuis. Daar vertelde zij de artsen dat ze dacht dat ze was geraakt door een steen. Een röntgenfoto bracht het vreemde voorwerp aan het licht waarna militair personeel bevestigde dat het hier om een fragmentatiegranaat ging, afgevuurd door een granaatwerper maar niet ontploft.

De vrouw was een tikkende tijdbom. Ieder moment zou de granaat kunnen ontploffen en iedereen in een cirkel van tien meter om zeep helpen. Hoewel niemand de operatie aandurfde, slaagde ziekenhuisdirecteur en arts Gaxiola Meza vier mensen zo gek te krijgen mee te helpen. Buiten werd Flores onder plaatselijke verdoving geopereerd. Na enkele uren werd het explosief uit het lichaam verwijderd en overhandigd aan de militairen.

Het gezicht van de vrouw is nu ernstig verminkt. Ze is de helft van haar tanden kwijt en ze heeft een flinke jaap over haar gezicht. De komende drie jaar zal ze geregeld onder het mes noemen. Desondanks rept heel Mexico nu over Flores, die liefkozend Wondervrouw wordt genoemd.


Een filmpje over de miraculeuze redding