Bethesda mag Fallout-developer niet weren

Bethesda heeft geen gelijk gekregen in een rechtszaak die was aangespannen tegen een voormalig medewerker. Bethesda had een 'restraining order' aangevraagd om de medewerker te weren om zo te voorkomen dat deze aan de haal zou gaan met copyrighted informatie. De rechter oordeelde echter dat Bethesda sneller had moeten reageren.

De rechter geeft aan dat Bethesda gelijk heeft in het feit dat de medewerker mogelijk met gevoelige informatie aan de haal kon gaan. Ze zijn daarentegen pas zeven maanden later begonnen met het aanvragen van de restraining order. En daar hadden ze wat sneller mee moeten beginnen, oordeelt de rechter.

De rechter vond dat Bethesda 'irreparably prejudiced if the requested ex parte relief is not granted, or that it is without fault in creating the crisis that requires ex parte relief. Indeed, [Bethesda] was aware as early as February 2011 that Masthead was potentially infringing its copyrights... Yet, Plaintiff waited seven months to apply for ex parte relief."

The Court finds that Plaintiff unreasonably delayed in seeking relief, and that the emergency that allegedly justifies a [temporary restraining order] is self-created."