[EL] Uitslag Fulham - FC Twente

Ook voor FC Twente begon vandaag het avontuur in de Europa League. Fulham, de ploeg van trainer Martin Jol, was in Londen de tegenstander. Het duel op Craven Cottage eindigde in 1-1. Luuk de Jong wist namens FC Twente kort voor rust met een kopbal de gelijkmaker te scoren. Hieronder het verslag en de karakteristieken.

Fulham begon de wedstrijd niet op volle sterkte. Philippe Senderos, Damien Duff, John-Arne Riise en Bobby Zamora begonnen allen vanaf de reservebank. Ook Bryan Ruiz was niet van de partij. De Costa Ricaan, die overkwam van FC Twente, was niet speelgerechtigd. Toch kwam de Engelse ploeg na negentien minuten spelen op voorsprong. Na een enorme blunder van Dwight Tiendalli, die de bal recht in de voeten schoof van Andrew Johnson, wist diezelfde Johnson keurig af te ronden; 1-0.

FC Twente leek de kluts kwijt, maar de ploeg van trainer Co Adriaanse wist zich knap te herpakken. Via Luuk de Jong en Willem Janssen kregen de Tukkers kansen op de gelijkmaker, maar telkens stond het vizier niet op scherp. Kort voor rust wist De Jong alsnog 1-1 te scoren. Na een voorzet van Roberto Rosales wist de spits met een rake kopbal Fulham-doelman Mark Schwarzer te passeren.

Na rust ging het duel op en neer. Twente was min of meer gelijkwaardig aan Fulham, maar de ploeg van Jol kwam wel een aantal keren gevaarlijk voor Twente-goalie Nikolai Mihaylov. De Bulgaarse keeper wist met een aantal knappe reddingen zijn ploeg echter te behoeden voor opnieuw een achterstand. Twente kon niet meer voor gevaar zorgen en daardoor eindigde de wedstrijd in 1-1.

Luuk de Jong kopt de 1-1 binnen (Foto: Pro Shots)