'Neuken' eindelijk een merk

Het heeft maar liefst twee jaar geduurd, maar nu zijn de Duitsers er dan eindelijk over uit: men heeft besloten een handelsmerk te verlenen op het woord 'Neuken'. Vanaf heden is 'Ficken', hetgeen Duits is voor neuken, bij onze oosterburen een gedeponeerd handelsmerk.

Twee jaar geleden besloot een Duitse firma onder de naam Ficken een alcoholische drank op de markt te brengen. Naast piepkleine flesjes gevuld met een wodkamix, behelst Ficken ook een complete merchandiselijn.

Toen men een aanvraag indiende om het merk vast te leggen, ging het mis. Een drankje waarvan de naam in verband wordt gebracht met intiem samenzijn, was wat te veel voor de puriteinse Duitsers. Het handelsmerk werd dan ook afgewezen omdat de naam te pervers zou zijn.

Drankfabriek EFAG uit Altheim pikte dit niet en stapte naar de rechter. Hoewel het bedrijf zelf toegeeft dat het merk in strijd is met de goede smaak, vinden zij dat het merkenbureau te ouderwets is. De rechtbank ging hierin mee en oordeelde dat Ficken gewoon mag worden vastgelegd als handelsmerk.