Zod is CGI in Man of Steel

Michael Shannon, die in Man of Steel de rol van General Zod speelt, heeft in een interview bevestigd dat hij de opnames doet in een CGI-pak. Hij was het die in de gelekte foto's dat pak droeg.

In de afgelopen weken zijn enkele setfoto's, gemaakt door fans en paparazzi, op het internet verschenen. In verschillende shots zijn naast Henry Cavill in zijn Superman-outfit ook enkele figuren in een motion capture suit te zien; een outfit die bedoeld is om in postproductie te vervangen door een computergegenereerd personage, maar gebruik makende van de bewegingen van de acteur in het pak. Shannon draagt op de set zo'n pak, wat betekent dat General Zod er significant anders uit zal zien dan in de eerdere Superman-films of de Smallville-tv-serie.

"Het is een van de meest vernederende kledingstukken die er bestaan. Het zit heel strak, heeft een variëteit van kleuren en vormen en je voelt je als een hofnar," aldus Shannon. In een gesprek met regisseur Zack Snyder had hij eerder aangegeven dat hij geen zin had in een dergelijke outfit. "Het gaat heel lastig voor me zijn om intimiderend over te komen als ik zo'n stom pak moet dragen," gaf hij daarbij aan. Hoewel Snyder daarop begrijpend zou hebben gereageerd, moest Shannon alsnog het pak dragen. "Ik zweer je, het wordt geweldig als je het resultaat ziet," was Snyders excuus.

Man of Steel: Michael Shannon in motion capture suit
Michael Shannon op de set van Man of Steel

Michael Shannons General Zod is in vol ornaat te zien in de zomer van 2013, wanneer Man of Steel verschijnt.