Meer details van Supermans outfit bekend

De Superman-verfilming Man of Steel heeft momenteel last van dezelfde problemen als The Dark Knight Rises: doordat de filmteams buitenopnames aan het maken zijn lekken er hier en daar details uit die gezien kunnen worden als spoilers. Afgelopen week is meer bekend geworden over de outfit van Henry Cavills Superman.

Superman staat erom bekend in een blauwe outfit "met zijn onderbroek aan de buitenkant" door Metropolis te vliegen. Is het niet voor zijn goedaardigheid, dan is het wel voor dat rode broekje waarom de Man van Staal door sommige kijkers en lezers wordt gezien als een watje. In recente berichtgeving over het bronmateriaal van Superman, namelijk de strips van DC Comics, is al opgemerkt dat deze comics vanaf komende maand een broekje-loze nieuwe outfit van Superman lieten zien. Beschrijvingen van de uitgever vermeldden dat het niet zomaar een blauwe maillot was die overbleef, maar dat de outfit een 'Kryptonian battle armor' moest voorstellen. Een duidelijke wijziging in een iconisch uiterlijk van een held die er al sinds 1938 hetzelfde uitziet. 

Tot voor kort was onduidelijk in hoeverre de makers van Man of Steel deze kostuumverandering zouden meenemen in hun versie. De film verschijnt in 2013, zo'n 22 maanden na het verschijnen van de eerste comics met Supermans nieuwe outfit; een rood broekje zou misschien niet meer passen bij het personage. De onlangs vrijgegeven publiciteitsfoto met Henry Cavill was opvallend verhullend rondom de heupen; fans en media wisten niet met zekerheid te zeggen of het broekje aanwezig was.

Dankzij de oplettende ogen en camera's van fans en paparazzi is er inmiddels duidelijkheid: hoewel verschillend van de comics-versie, heeft ook Cavill zijn onderbroek aan de binnenkant (of zo wordt aangenomen) en de blauwe outfit lijkt ook in de filmversie meer te zijn dan slechts spandex. Foto's bij Superhero Hype en andere bronnen laten dit duidelijk zien: 

Man of Steel: Henry Cavill als Superman - closeup 2

Foto's bij de bron geven een betere blik op de outfit. Met deze stijlkeuze lijken de filmmakers te kiezen voor een meer stoere Superman. De look van de held in de vorige verfilming, Superman Returns uit 2006, was meer klassiek.

Man of Steel is nog tot in de herfst bezig met opnames en zal te zien zijn in de bioscopen vanaf de zomer van 2013.