Von Trier wil Stellan Skarsgard in erotische film

Lars von Trier wil dat Stellan Skarsgard de hoofdrol gaat spelen in zijn erotische film Nymphomaniac. Dat zegt de Zweedse acteur tegen de Amerikaanse entertainmentzender E! News.

"Lars belde me op en zei: 'Stellan, mijn volgende film wordt een pornofilm en ik wil dat jij de hoofdrol speelt'", zegt de 60-jarige Zweed over de Deense regisseur. "Maar toen zei hij: 'Je gaat er niet in neuken.'"

De filmproducenten hebben nog niets toegezegd, maar Skarsgard en Von Trier hebben al meermalen samengewerkt. De twee maakten in 1996 het romantische drama Breaking the Waves, waarmee Skarsgard internationaal doorbrak. Skarsgard was ook te zien in Von Triers Dancer in the Dark, Dogville en het controversiële Melancholia, dat nog volop in de bioscopen draait.

Von Trier beschreef Nymphomaniac dit weekend in Berlijn als een expliciete verkenning van de vrouwelijke seksualiteit in de leeftijd van 0 tot 50 jaar. Zijn onderzoek voor het scenario, dat hij zelf schrijft, noemt hij 'geweldig'.

"Ik heb gemerkt dat een vrouw van een jaar of 50, 60 uren kan praten over haar seksleven. Ik zit de hele tijd met een grijns op mijn gezicht en wil de onderzoekstijd graag verlengen. Je hebt geen idee hoe smerig de vrouwelijke fantasie is."