Verkoop 3DS verdubbeld in Japan

De verkoop van de Nintendo 3DS is in augustus meer dan verdubbeld in Japan. De 3DS dankt dit succes aan de prijsdaling die Nintendo begin vorige maand doorvoerde. Dat schrijft het gameweblog Andriasang.

In het thuisland van de gamegigant zijn in augustus meer dan 384 duizend exemplaren van de draagbare spelcomputer verkocht. Daarmee is augustus de op een na succesvolste maand sinds de 3D-spelcomputer eind februari in Japan op de markt kwam. De maand waarin de meeste spelsystemen verkocht werden, is maart. Toen gingen 430 duizend exemplaren over de toonbank.

Ondanks het feit dat de Nintendo 3DS een nieuwere spelcomputer is, moest het sinds zijn release in Japan wekelijks de PSP voor zich dulden. Sinds de prijsverlaging verkoopt de 3DS het best. De draagbare spelcomputer van Sony is desondanks erg populair in Japan, mede dankzij het aanbod van enkele succesvolle rollenspellen.

Verkoopcijfers uit Nederland worden niet bekendgemaakt. Sinds de prijsdaling van de Nintendo 3DS is het avonturenspel The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D in de verkooptoptien gestegen. Dit zou iets kunnen zeggen over de hardwareverkoop.