Fraudeurs kochten dure auto's met uitkeringsgeld

Een man en een vrouw uit de Gelderse gemeente West Maas en Waal hebben zo veel uitkeringsgeld bij elkaar gefraudeerd dat ze er veelvuldig dure nieuwe auto's mee konden kopen. De Sociale Recherche Regio Rivierenland meldt dinsdag dat beslag is gelegd op hun laatste auto. De twee moeten 114.000 euro terugbetalen.

De 57-jarige man kreeg van 1994 tot oktober vorig jaar een uitkering voor een alleenstaande, terwijl hij al die tijd werk had. Ook was hij niet al die tijd alleenstaand. Hij was weliswaar gescheiden van de andere verdachte, maar sinds 2007 woonden de twee weer samen. De man moet ruim 96.000 euro terugbetalen.

De 52-jarige vrouw kreeg sinds 1981 dezelfde uitkering. Zij had voor zover bekend inderdaad geen werk, maar moet wel een deel terugbetalen omdat ze sinds 2007 samenwoonde. Zij moet ruim 18.000 euro overmaken.

Tegen de 31-jarige dochter van het stel en haar 27-jarige man is ook proces-verbaal opgemaakt omdat de vader op hun adres stond ingeschreven. Ook een 33-jarige schoondochter was in overtreding omdat ze de aangeschafte auto's op haar naam liet zetten.