Sylvie wil kijkje in kleedkamer Oranje

Sylvie van der Vaart wil maar wat graag een kijkje achter de schermen bij het Nederlands elftal. De 33-jarige blondine is erg nieuwsgierig naar het werk van haar man. "Backstage wanneer Van Marwijk de opstelling geeft? Dat gebeurt never nooit", constateert Sylvie in haar column voor Grazia.

Rafael heeft deze maand wel meegelopen met zijn vrouw, wat er volgens Sylvie toe leidde dat hij opnieuw bewondering kreeg voor wat ze doet. "Raf is vorige week voor het eerst bij de audities voor Das Supertalent geweest. Hij had nog nooit ervaren hoe het is om zo'n tien uur non-stop in een theater te zitten om audities te bekijken. Ik moet zeggen dat hij een soort van hernieuwd respect heeft gekregen voor mijn werk."

Volgens Sylvie is haar carrière goed te vergelijken met die van haar voetballende man. "Ik vergelijk mijn werk met topsport. Ik hoef niet zo'n fysieke inspanning te leveren als Raf, maar neem mijn vak wel zo serieus dat ik 's ochtends al voor dag en dauw aan het trainen ben om er goed uit te zien en fit, stralend en energiek te blijven."

Sylvie zou graag een dagje mee willen pikken van Rafaels werk. Ze vertelt dat dat ooit in Oostenrijk is gebeurd toen, ter voorbereiding van het WK, de vrouwen en kinderen erbij mochten zijn. "Maar ach, op de tribune is het ook prima vertoeven."