Vrouw claimt dochter prins Bernhard te zijn

Een 65-jarige vrouw beweert een buitenechtelijke dochter van prins Bernhard te zijn. Zij wordt daarin gesteund door haar moeder, haar stiefvader en een burgemeester, stelt royalty-verslaggever Marc van der Linden dinsdag in De Telegraaf.

De vrouw zou zijn verwekt tijdens de Bevrijdingsdagen van 1945. Daarna zou ze met hulp van het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag en de familie Donner zijn weggewerkt. Cees Fasseur, auteur van de bestseller Juliana en Bernhard, zegt in de krant te hopen dat de vrouw schriftelijke stukken kan overleggen om haar bewering te onderbouwen.

Hij denkt dan bijvoorbeeld aan correspondentie met prins Bernhard. Hij wijst erop dat wel meer mensen beweren familie van de Oranjes te zijn. De vrouw zou in 2003 hebben ontdekt dat ze de dochter is van prins Bernhard. Ze is volgens de krant dinsdagavond te gast bij de televisieprogramma's RTL Boulevard en Knevel & van den Brink.

Van der Linden zou de vrouw op het spoor zijn gekomen toen hij werkte aan het boek De vrouwen van prins Bernhard, dat woensdag verschijnt. Volgens hem is de kans groot dat Bernhard nooit heeft geweten van het kind. De in 2004 overleden prins had voor zover bekend twee buitenechtelijke kinderen: Alicia de Bielefeld en Alexia Grinda.