Geen interesse voor 'seksfilm met Marilyn Monroe'

Een opname van een seksscène waarin vermoedelijk filmicoon Marilyn Monroe te zien is, heeft op een veiling in Argentinië geen koper gevonden. Geen enkele bieder was bereid het minimale bedrag van twee miljoen Argentijnse pesos, ruim 330.000 euro, te betalen voor de 'seksfilm'.

Volgens eigenaar Mikel Barsa toont de film van zes minuten een jonge Marilyn Monroe. De film zou zijn opgenomen in 1946 of 1947. De 20-jarige Monroe had geldgebrek en probeerde wanhopig aan werk te komen. Experts betwijfelen of de vrouw in de film wel echt de blonde filmster is. Nancy Carlson van de stichting die het imago van Monroe bewaakt zegt dat de actrice in de seksfilm in de verste verte niet lijkt op het filmicoon.

Uitgelekte beelden van de film zijn korrelig, waardoor moeilijk te zien of het om Monroe gaat. De verzamelaar zegt te onderhandelen met een Amerikaanse kandidaat-koper. Hij onderzoekt de mogelijkheid om Carlson en haar stichting aan te klagen, omdat zij de veiling zou hebben gesaboteerd.

In 2008 ging een korte film onder de hamer waarin te zien zou zijn hoe de filmster een onbekende man oraal bevredigt. Die veiling was wel succesvol. Een New Yorkse zakenman betaalde 1,5 miljoen dollar voor de seksfilm. FBI-baas J. Edgar Hoover had ooit laten onderzoeken of de onbekende man in kwestie president John F. Kennedy was, met wie hij nog een appeltje te schillen had.