Pieters: "Moet keuze trainer accepteren"

Erik Pieters stond tot zijn eigen verbazing niet in de basis bij PSV in de seizoensopening tegen AZ (3-1 verlies). Abel Tamata kreeg de voorkeur als linksback.

"Ik voel me fit en wilde spelen," zei hij na afloop tegen de verzamelde pers. "Het is de keuze van de trainer en die moet ik accepteren. Het is sowieso moeilijk om op de bank te zitten. Je voelt je dan machteloos, zeker als het minder gaat."

"De trainer heeft in de voorbereiding veel gewisseld," vervolgde de international. "Nu maakte hij de keuze om mij en Bouma op de bank te zetten. Dat heeft vandaag misschien verkeerd uitgepakt, maar achteraf is altijd makkelijk praten."

Pieters kwam in de rust in de ploeg voor Tamata en maakte evenals zijn teamgenoten geen overtuigende indruk. "AZ bepaalde het spel, maar kreeg eigenlijk ook maar één uitgespeelde kans. Wij spelen niet goed, maar krijgen via Gini (Wijnaldum, red.) wel twee open kansen. Gelukkig maken we vlak voor rust de 2-1. Het was verder steeds net niet. Het was overduidelijk niet goed. We moeten niet de kop laten zakken. We weten wat niet goed genoeg was. Daar moeten we hard aan werken."