Adele haalt inspiratie uit countrymuziek voor plaat

Adele laat zich voor haar derde album inspireren door muziek uit Austin en Nashville. De zangeres is van plan zich een tijdje in het zuiden van de Verenigde Staten te vestigen om zich onder te dompelen in de wereld van countrymuziek, bluegrass en rockabilly.

Adele raakte geïnspireerd door de Amerikaanse muziekstijlen toen ze eerder dit jaar door de Verenigde Staten toerde. Ze maakte kennis met countryzangers van wie ze nog nooit had gehoord. "Ik voel me als een klein kind in een snoepwinkel", vertelt ze aan de Britse boulevardkrant The Sun. "Het is geweldig om nieuwe artiesten te ontdekken."

De Britse wil de muziekstijlen ook door laten klinken in haar eigen werk. "De melodieën en kernachtige songteksten die ik hoorde, wil ik vanaf nu zeker gaan gebruiken." Om meer te leren over de stijlen gaat ze een tijdje in Austin en Tennessee wonen.

De 23-jarige Adele moest eerder dit jaar een aantal Amerikaanse shows afzeggen vanwege een keelontsteking. Zodra ze de concerten dit najaar heeft ingehaald, begint ze met opnamen voor de nieuwe plaat. Zowel haar debuutalbum 19 als opvolger 21 was in Nederland goed voor vijf platina platen.