Verkrachter loopt al 12 dagen met stijve

Een Zimbabwaanse verkrachter heeft maandag de sympathie van de rechter en aanklager weten te wekken. Ze hadden het met Phumuzani Ndlovu te doen omdat hij al twaalf dagen met een erectie rondloopt.

De beste man moest onlangs voor de rechter verschijnen omdat hij twee weken geleden een 15-jarig meisje zou hebben verkracht. De man uit Nyamandlovu kwam op een nogal ongebruikelijke manier de rechtbank binnen. Ndlovu hield namelijk bij het binnentreden een hand voor zijn zaakje.

Op de vraag waarom, legde de man direct een bekentenis af. Hij vertelde dat hij sinds de verkrachting op 13 juli al met een stijve tampeloeris rondloopt. Hij is ervan overtuigd dat hij is betoverd en vroeg om tijdelijke vrijlating opdat hij hulp kan inschakelen voor het verslappen van zijn genotsknots.

De rechter bleek opvallend mild voor de arme drommel. "We zijn niet tegen het op borgtocht vrijlaten van u", zo vertelde de rechter. "Wij doen dit vanuit een menselijk oogpunt." Ndlovu moet nu op 15 augustus weer voor de rechtbank verschijnen.

De beste man heeft het meisje opgehaald van een bus en had naar eigen zeggen de hele nacht vrijwillige seks met haar. De volgende dag bleek zijn erectie echter niet te verdwijnen. Hij besloot het meisje op te zoeken bij haar school, maar werd tegengehouden door een paar leraren. Deze belden de oma van het meisje, die op dier beurt weer de politie inschakelde. De Zimbabwaan kan voor 10 jaar achter tralies verdwijnen.