Ophef om 'Stijve Lul' in peuterspeelzaal

Een WiFi-netwerk met een wel erg pikante naam heeft voor nogal wat commotie gezorgd bij een Nijmeegse peuterspeelzaal. Ouders en medewerkers van De Mallemolen in de Weezenhof kunnen met hun smartphone verbinding maken met een draadloos netwerk met de naam 'Stijve Lul'.

Even werd gedacht dat Robert Mikelsons weer aan de slag was als peuterleider en het netwerk van de peuterspeelzaal een andere naam had gegeven, maar gelukkig blijkt de meest gehate pedofiel van ons land nog altijd vast te zitten. Het WiFi-signaal blijkt afkomstig te zijn uit een woonhuis dat 50 meter verderop staat.

Esmeralda Overbeek, moeder van een van de kinderen op De Mallemolen, diende eind vorige week een klacht in bij kinderdagverblijforganisatie KION. "Heel gek: telkens als ik binnen in de peuterspeelzaal met mijn iPhone verbinding maakte om mijn mail te checken – ik heb een eigen bedrijf – floepte er een draadloos netwerk met de naam Stijve Lul op mijn scherm", vertelde zij. "Terwijl dat netwerk niet verschijnt als ik vanuit de parkeerplaatsen naar de peuterspeelzaal loop."

KION ging onmiddellijk met meetapparatuur in de weer, en kwam tot de conclusie dat het bewuste signaal sterker werd in de omgeving van het huizenblok dat zich schuin tegenover de peuterspeelzaal bevindt. "Maar dat betekent dus wel dat er hier in de buurt van de peuterspeelzaal en de basisschool een zieke geest rondloopt. Welk normaal mens noemt zijn draadloze netwerk zo?"

KION besloot hierop een melding te doen bij de politie, maar Overbeek was de organisatie te snel af. Na de melding stapte de wijkagent in de auto en belde op haar verzoek aan bij de beheerder van het seksueel getinte netwerk. "Die mensen zijn zich rotgeschrokken", zegt ze. "Ze hadden hun draadloze netwerk voor de grap zo genoemd, zeiden ze. Ze laten het nu aanpassen."