Altaïr en Ezio...geen familie?

Het leek zo eenvoudig. Menig fan van Assassin's Creed ging er simpelweg vanuit dat de hoofdpersonen uit de reeks familie van elkaar waren, omdat Desmond nou eenmaal van alle twee afstamde. Niets blijkt minder waar, zo vertelde Darby McDevitt, schrijver achter Assassin's Creed: Revelations, in een interview met Kotaku. En dat was niet het enige nieuwtje waar de beste man mee kwam.

Ezio demonstreert zijn klimvaardigheden en nieuwe hookblade

Tevens gaf McDevitt namelijk aan dat er gewoon weer standaard side missions te vinden zullen zijn in Revelations. Dat zijn missies die de speler kan vinden door goed naar de kaart te kijken: daar staat met icoontjes op aangegeven waar je moet zijn en in wat voor soort situatie je je zult storten. Zo zijn er onder andere missies waarin je, net als in Brotherhood, personages uit de multiplayer moet opjagen of missies waarin je delen van de stad moet veroveren. Tot welke missies je toegang hebt, wordt bepaald door het aantal assassins dat je tot je beschikking hebt.

Nieuw zijn de situaties waarin Ezio verzeild kan raken door gewoonweg zijn gang te gaan. Deze soort wordt niet aangegeven op de kaart en het voornaamste doel van deze toevoeging is dat het de speler op laat gaan in de wereld van Assassin's Creed: Revelations. Zo lijkt de wereld meer te leven dan voorheen.

De game verschijnt 15 november en komt uit op de Xbox 360, PS3 en pc. Ook zijn er diverse edities beschikbaar. Naast de normale versie is er ook de keuze uit de Collector's Editie en Animus Editie die alleen verkrijgbaar is bij een select aantal aanbieders.