'Apple en Google grote invloed op spelcomputers'

Bij toekomstige spelcomputers gaat het minder om de kracht van de techniek, maar juist om de diensten die worden aangeboden. Daarom zouden bedrijven als Apple en Google een grote invloed kunnen uitoefenen op de toekomst van bijvoorbeeld de Playstation en Xbox. Dat zegt de voorzitter van game-uitgever THQ, Brian Farrell.

"De toekomst wordt ingekleurd door de spelcomputers te richten op diensten in plaats van rauwe technische kracht", zei Farrell in het interview. In de VS is het mogelijk op diverse spelcomputers films te kijken via de filmservice Netflix. Ook muziek luisteren en videoclips kijken behoort tot de mogelijkheden.

De voorzitter noemt Apple en Google niet voor niets. Waar Apple met spellen voor de iPad en iPhone al een serieuze concurrent is, heeft Google recent een bedrijfstak opgezet met de naam Games at Google.

Nintendo heeft zijn volgende spelcomputer al onthuld. De Wii U biedt een aanraakschermcontroller en moet Nintendo's eerste grote stap met HD-beelden en diverse online functies worden. Microsoft en Sony hebben nog geen nieuwe spelcomputer onthuld. Zij zijn van mening dat de Xbox 360 en Playstation 3 nog een paar jaar meekunnen door de introductie van nieuwe diensten en verschillende bewegingsgevoelige controllers.