Kans op vertrek Engelaar 'fifty-fifty'

De toekomst van Orlando Engelaar is onzeker. PSV ziet de middenvelder, wiens salaris flink op de begroting drukt, graag vertrekken. Engelaar staat zelf ook open voor een vertrek uit Eindhoven, maar houdt het voorlopig nog op fifty-fifty.

"Als ik er de kans voor krijg kun je komend jaar zien als een persoonlijke revanche, maar het is absoluut nog niet zeker of ik hier blijf. Er spelen wel wat dingen, maar daar kan ik pas iets over zeggen als ik weet waar ik aan toe ben", vertelt hij aan RTV Rijnmond.

"PSV is een mooie club, alleen de laatste jaren zijn niet gelopen zoals iedereen, maar ook ik, had gehoopt. Mocht er iets moois komen dan sta ik daar voor open, mocht dat niet het geval zijn dan blijf ik net zo graag hier. Daar heb ik nog niet uitgebreid met de trainer (Fred Rutten, red.) gesproken, maar hij ziet me gewoon als volwaardig lid van de selectie."

Engelaar doorliep de gehele jeugdopleiding van Feyenoord, maar tot een optreden in de Rotterdamse hoofdmacht kwam hij niet. Zijn debuut in het betaalde voetbal maakte de 31-jarige controleur bij NAC Breda. Daarna speelde hij voor KRC Genk, FC Twente en Schalke 04, om vervolgens in de zomer van 2009 naar PSV te verkassen.