Mistwalker bedankt fans die project opstarten

De Japanse ontwikkelaar, Mistwalker, heeft gamers bedankt die het project 'Operation Rainfall' hebben opgestart. Dit project moet ervoor zorgen dat er meer games vanuit Japan gelokaliseerd gaan worden naar Amerika/Europa. De gamers richten zich vooral op The Last Story, Xenoblade en Pandora's Tower. Xenoblade is alleen bevestigd voor een release in Europa.

Wat begon als een forumtopic met een hoop gebitch op het feit dat er niet gelocaliseerd wordt is het uitgegroeid naar een grootschalige actie. Zo zal er een grootschalige brievenactie gehouden worden aan Reggie Fils-Aime, de president van Nintendo Amerika. Naast de brievenactie is er ook een pre-order-actie opgezet.

Xenoblade is namelijk in 2009 aangekondigd als een spel dat zou kunnen komen naar Amerika. De game kreeg de naam Monado: Beginning of the World voor Amerika en kreeg zelfs een pre-order mogelijkheid op Amazon.com. De website heeft deze pre-order nooit weggehaald en nu hebben fans van de game massaal pre-orders geplaatst waardoor het spel op de eerste plaats komt te staan. Dit in de hoop dat Nintendo ziet dat de game er echt moet gaan komen.

Soraya Saga, de schrijver van Xenoblade heeft ook aangegeven dit project te steunen. Nintendo Amerika zelf geeft aan dat we moeten wachten op een update. Geruchten gaan wel dat de games in de planning staan voor een release in het westen.  Wil je deze actie steunen of meer informatie, ga dan naar de website van Operation Rainfall waar ook de voorbeeldbrieven voor Reggie staan.