PSV-target Ji naar Sunderland

PSV-target Dong-Won Ji zet zijn carrière voort in de Premier League. De Eindhovense formatie was druk bezig om de Zuid-Koreaan in te lijven, maar de talentvolle aanvaller kiest nu voor Sunderland. Dit heeft zijn huidige werkgever, Chunnam Dragons, vandaag bekend gemaakt.

De Koreaanse club ontvangt ongeveer 2,5 miljoen euro voor Ji, die ook in de nationale ploeg van Zuid-Korea speelt. Komt de 20-jarige voetballer door de medische keuring, dan tekent hij een contract voor de duur van drie seizoenen.

In de Koreaanse media verscheen in de afgelopen periode een bericht dat PSV concrete interesse in Ji had. Daarnaast hadden de Eindhovenaren hun naam mee, vanwege Guus Hiddink. Ook speelden in het verleden nog drie Zuid-Koreanen voor de ploeg uit de Lichtstad, namelijk Jung-Moo Huh, Ji-Sung Park en Young-Pyo Lee.

Het is voor PSV overigens niet voor het eerst tijdens dit transfer-window, dat de ploeg misgrijpt. Eerder hadden de Eindhovenaren namelijk concrete belangstelling voor Stijn Schaars van AZ, maar die koos voor een avontuur bij Sporting Lissabon.