Veroordeling Benno L. tot zes jaar is definitief

Het Openbaar Ministerie in Den Bosch gaat niet in cassatie tegen de uitspraak in de ontuchtzaak tegen Benno L. Omdat de Bossche zwemleraar zelf ook geen beroep aantekent, is de veroordeling van twee weken geleden tot zes jaar cel daarmee definitief geworden. De straf van het hof pakte een jaar lager uit dan eerder bij de rechtbank.

Volgens advocaat Edgar Mulders van de ouders van enkele slachtoffertjes heeft het OM hem laten weten af te zien van cassatie. "Het OM heeft mij alvast geïnformeerd. De ouders krijgen morgen een brief, maar het nieuws is vandaag al uitgelekt." Het OM wil dat nog niet bevestigen en verwijst naar een persbericht dat donderdag wordt verstuurd.

De advocaat van Benno L. bevestigt dat hij en zijn cliënt niet van plan zijn in cassatie te gaan. Raadsman Pieter van der Kruijs zegt niet verbaasd te zijn dat het OM daar ook van af ziet. "Ik zou niet weten op welke gronden ze in cassatie zouden kunnen gaan."

L. werd in 2009 opgepakt met duizenden foto's en 221 filmpjes in huis van ontuchtige handelingen met kinderen. De meeste slachtoffers waren jong en verstandelijk gehandicapt. Het OM wilde aanvankelijk dat hij tbs kreeg, maar zag daar in hoger beroep op aandringen van deskundigen van af.