Prins Laurent niet meer welkom op paleis

De Belgische prins Laurent is niet meer welkom bij activiteiten van de koninklijke familie. Koning Albert II straft hem zo voor de omstreden reis naar Congo, die hij in maart zonder toestemming ondernam. Dat meldt de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

De naam van Laurent is geschrapt bij alle officiële activiteiten op de agenda van het koninklijk huis. Zijn vrouw Claire en hun drie kinderen zijn nog wel welkom. Volgens een anonieme bron van de krant staat Claire in een goed blaadje bij koningin Paola. "Die wil niet dat ze mee boet voor de fouten van haar man."

Laurent haalde zich de woede van zijn vader op de hals toen hij in maart naar Congo reisde, een voormalige kolonie van België. Laurent deed dat tegen het advies van de regering en het paleis in. Ook zou hij eind maart contact hebben gehad met een Libische diplomaat.

Het was niet voor het eerst dat de prins in opspraak raakte. Ook is Laurent al eerder tijdelijk verbannen uit het paleis. Dat gebeurde nadat enkele jaren geleden was gebleken dat hij geld van de marine had gebruikt om zijn villa in te richten.