Agressieve man voor tweede keer opgepakt

Een 41-jarige man uit het Noord-Brabantse Veen die in de nacht van zaterdag op zondag in Waalwijk een agent mishandelde en een automobilist gijzelde in een poging om aan de politie te ontkomen, is woensdag opnieuw aangehouden.

De man werd rond 17.30 uur aangehouden in een horecagelegenheid in zijn woonplaats omdat hij kort daarvoor in zijn woning met een kettingzaag zou hebben rondgelopen en verschillende vernielingen zou hebben aangericht.

Tijdens zijn aanhouding pleegde de man flink verzet. Zo stond hij te zwaaien met een barkruk en schopte hij een politiehond. Agenten konden hem aanhouden nadat ze pepperspray in zijn gezicht gespoten hadden.

In de nacht van zaterdag op zondag werd de man staande gehouden omdat hij de lampen van zijn auto niet aan had staan. Hij werd door de politie tot stoppen gedwongen omdat hij aanvankelijk weigerde zijn auto aan de kant van de weg te zetten. Uit een blaastest bleek dat hij dronken was.

Vervolgens werd de man agressief, waarop de agenten pepperspray ter hand namen. Dit bleek echter geen effect te sorteren. Er ontstond een worsteling waarna de man, die aan één hand was geboeid, zich uit de voeten wist te maken. In de Margrietstraat dwong hij een passerende automobilist om hem mee te nemen. Hij gaf de 19-jarige bestuurder een klap in het gezicht. De vluchtpoging werd echter verijdeld en de man werd in een cel gezet.

Volgens de politie is de man overspannen. Hij is op advies van een psychiater in een instelling opgenomen.