[CL] Uitslag Manchester United - Schalke 04

De finale van de Champions League zal op 28 mei gaan tussen FC Barcelona en Manchester United. Manchester wist zich vanavond te plaatsen voor de finale van het miljoenenbal door Schalke 04 overtuigend opzij te zetten. Na de overwinning van vorige week in Duitsland, werd ook vandaag gewonnen (4-1).

Er wachtte Schalke een zware taak na de 0-2 thuisnederlaag. De Duitsers probeerden United, dat gestart was met maar twee spelers die vorige week ook in de basis stonden, onder druk te zetten. Dit leverde geen grote kansen op.

De duitse ploeg kwam zelfs na 26 minuten op achterstand, toen Valencia oog in oog met Neuer wist te scoren. Amper vijf minuten later leek het duel helemaal beslist. Neuer, de man van de wedstrijd van vorige week, wist een matig schot van Gibson niet tegen te houden. Niet veel later scoorde Jurado de 2-1, na slecht uitverdedigen van Evans bij Manchester United.

Na rust golfde het spel op en neer, maar grote kansen waren er lang niet te noteren. Schalke probeerde nog het één en ander af te dwingen door Huntelaar in te brengen. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Eerst werd een goal van Smalling nog terecht afgekeurd, maar een minuut later was het Anderson die wist te scoren.

Het verzet van Schalke was toen definitief gebroken en even later was het weer Anderson die een goal wist te maken. Daarna gebeurde er weinig meer op Old Trafford, waar beide teams andere belangrijke wedstrijden in het achterhoofd hielden.

Door de winst plaatste Manchester zich voor de finale op 28 mei tegen FC Barcelona. Het wordt voor doelman Van der Sar zijn vijfde en tevens laatste finale. De Nederlandse record-international stopt na dit seizoen met voetballen en hoopt op Wembley zijn derde 'Cup met de grote oren' binnen te halen.