Weer acties in openbaar vervoer Rotterdam

Reizigers in Rotterdam moeten deze maand opnieuw rekening houden met minder openbaar vervoer. Werknemers van stadsvervoerbedrijf RET gaan op 11 mei weer actievoeren. Mogelijk volgen soortgelijke acties in Den Haag en Amsterdam op 12 en 13 mei, laat de RET dinsdag weten.

Bussen, trams en metro's rijden op 11 mei niet voor 08.30 uur. Daarna wordt de dienstregeling deels opgepakt, waarna om 10.00 uur alles weer moet rijden. Het is voor het eerst dat er in de spits wordt gestaakt. Tot nu toe werd alleen actie gevoerd tussen de ochtend- en avondspits in.

Eerder werd al in februari en april gestaakt. Met de acties willen de vervoerbedrijven het kabinet overtuigen af te zien van de plannen om het openbaar vervoer in de grote steden openbaar aan te besteden en 120 miljoen euro te bezuinigen.

Medewerkers van de vervoerbedrijven en de vakbonden voelen zich genoodzaakt door te gaan met de acties. "Als het kabinet de plannen doorzet, leidt de combinatie van verplichte aanbesteding en bezuinigingen uiteindelijk tot overvolle voertuigen, langere wachttijden en minder veiligheid in het openbaar vervoer", stellen zij. De RET rekent op begrip van de reizigers.


Weer acties in openbaar vervoer Rotterdam (Foto: Novum)