'Anderlecht jaagt op Boerrigter en Assaidi'

RSC Anderlecht is naarstig op zoek naar een vervanger voor Mbark Boussoufa, die vorige maand naar het Russische Anzhi Makhachkala vertrok. De Belgen zouden met name geïnteresseerd zijn in de diensten van Derk Boerrigter (RKC Waalwijk) en Oussama Assaidi (sc Heerenveen).

Aanvankelijk wilde RSC Anderlecht proberen Dries Mertens los te weken bij FC Utrecht. De vraagprijs voor de kleine middenvelder, minimaal acht miljoen euro, is te veel van het goede voor de Belgen. Daarnaast moeten zij in de strijd om de speler ook Lokomotiv Moskou zien af te troeven, waardoor men nu ook naar andere spelers kijkt.

Voor de komst van Boerrigter zal RSC Anderlecht af moeten rekenen met een aantal ploegen. Zo ging eerder al het gerucht dat de aanvaller van RKC Waalwijk al een mondeling akkoord met Ajax zou hebben. Daarnaast wil ook FC Utrecht de spits, bij een eventueel vertrek van Mertens, graag inlijven.

Assaidi brak dit seizoen definitief door bij sc Heerenveen. Zo was de flankspeler in de huidige voetbaljaargang erg belangrijk voor de Friezen en werd zelfs international voor Marroko. Hij debuteerde in februari tijdens de interland tegen Niger.