Hacker aan het woord omtrent PSN

George 'Geohot' Hotz heeft gisteren op zijn blog over het PSN-debacle geschreven. De beroemde hacker geeft aan dat hij niets met het hacken van PSN te maken heeft. De man die eerder dit jaar de woede van Sony op de hals haalde, heeft geen goed woord over voor de hackers.

Hotz zegt de verontwaardiging te begrijpen: "Ik ben zelf ooit slachtoffer geweest van identiteitsfraude en ik voel mee met de mensen van wie hun gegevens zijn gestolen. Aan iedereen die denkt dat ik op enige wijze hierbij betrokken was, wil ik zeggen dat ik niet gek ben. Ik heb dan ook liever niet dat de FBI aan mijn voordeur klopt."

"Zelf programma's schrijven en de beveiliging ervan testen is cool. Het hacken in de server van een ander en databases vol gebruikersinformatie stelen, is niet cool. Het geeft de hack-gemeenschap een slechte naam, zelfs als het tegen sukkels van Sony gericht is", aldus Hotz.

De iPhone-hacker vervolgde zijn relaas: "Laten we verder niet de Sony-ontwerpers de schuld hiervan geven, net zoals ik de ontwerpers van BMG rootkit de schuld niet geef. De fout ligt bij de bazen die hackers de oorlog hebben verklaard, die lachten om het idee dat mensen bij Sony konden inbreken, die zeurden over piraterij en die advocaten bleven inhuren, terwijl ze eigenlijk veiligheidsexperts hadden moeten aannemen. De hack-gemeenschap vervreemden is geen goed idee."

"Sony zal moeten accepteren dat ze na het verkopen van een PS3 niet meer het alleenrecht erover hebben. Merk hier op dat het alleen PSN is dat alle persoonlijke gegevens weggaf, niet Xbox Live toen de 360 gehacked was, niet iTunes toen de iPhone gekraakt was en ook Gmail niet toen het bij de Android gebeurde."

"Nog twee punten aan de echte dader. Je hebt duidelijk talent en meer dan voldoende geld (of een gevangenisstraf en een faillisement) dat je toe zal komen. Wees geen eikel door persoonlijke informatie van anderen te verkopen!", zo besluit Hotz.


George 'Geohot' Hotz