Geen nieuwe Pokémon-games voor Wii

Als het aan de makers van de Pokémon-serie ligt, verschijnen de belangrijkste games uit de serie alleen op draagbare spelcomputers. De roep van gamers om Pokémon naar de Wii te brengen in de vorm van bijvoorbeeld een online spel, blijft onbeantwoord. Dat heeft Junichi Masuda, de oprichter van gamestudio Gamefreak, gezegd in een interview met entertainmentwebsite IGN.

"Ik zie spelcomputers die je altijd bij je draagt als echte Pokémon-machines", oreert Masuda. "Het past bij het idee van de serie." In de Nintendo DS-games moet de speler Pokémon-beestjes vangen en trainen. Het is de bedoeling de beste Pokémon-trainer te worden en badges te verdienen.

De Pokémon-serie is in essentie een rollenspel. Voor de Nintendo Wii werd in 2007 de strategiegame Pokémon Battle Revolution uitgegeven, en afgelopen zomer het avonturenspel Poképark: Pikachu's Adventure. Deze games behoren dus niet tot de kern van de serie.

Begin maart verschijnt het nieuwste deel uit de Pokémon-serie op de Nintendo DS. Gamefreak en uitgever Nintendo hebben niet bekendgemaakt wanneer een game uit de serie op de Nintendo 3DS verschijnt. Dat Pokémon ook naar de 3D-spelcomputer komt, staat buiten kijf.