3DS en Pokémon hebben voorrang op Wii-games

Met slechts Kirby's Epic Yarn en Mario Sport Mix die dit jaar zijn uitgekomen, is het een mager jaar voor de Nintendo-Wii titels tot nu toe. Op dit moment zijn er ook alleen de spellen Zelda: Skyward Sword en een nieuw Kirby-avontuur die nog uit moet komen, dus er is nog niet veel om naar uit te uit te kijken.

Heeft Nintendo de Wii opgegeven? Helemaal niet, zegt Reggie Fils-Aime, baas van Nintendo Amerika, ze hadden alleen de handen vol aan de Nintendo 3DS. "We moesten ons effectief op de lancering van 3DS en op de lancering van Pokémon Black and White voorbereiden", vertelde hij in een interview. "We hebben zelfs enkele Wii-titels naar achteren geschoven, zodat we ons kunnen concentreren op onze handheld-business. We zijn al met twee grote zaken bezig, een derde toevoegen zou een beetje te uitdagend worden. Laat staan een vierde of een vijfde grote zaak".

Reggie gaf aan dat er nieuwe Wii-titels in aantocht waren. Sommige titels zullen voor de jaarlijkse E3 evenement in juni al worden uitgebracht, en sommige zullen daar worden onthuld.

"We geven ons even de ruimte en geven Pokémon Black and White en 3DS ook de ruimte om in de markt te staan. Maar er is content onderweg en we zullen hier meer over zeggen in de komende weken. We zullen titels vóór de E3 uitbrengen en zeker op de E3 zullen we nieuws aankondigen".

Alleen de nieuwe Kirby en misschien een vertaling van Last Story, een RPG dat alleen in Japan is aangekondigd zijn mogelijkheden voor de E3. Welke games hoop jij dat er aangekondigd gaan worden?

Reggie Fils-Aime
Bron: Kotaku