Automobilist rijdt op mensen in na ruzie

Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag in de binnenstad van Arnhem na een ruzie opzettelijk op een groepje mensen ingereden. Een 22-jarige man uit Elst werd geraakt en is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De auto met drie inzittenden ging er na de aanrijding vandoor. De politie zoekt getuigen van het voorval.

De aanrijding vond rond 04.15 uur plaats bij de Schouwburg Arnhem aan het Velperplein. Bij de ruzie daarvoor daagden de betrokkenen elkaar volgens de politie over en weer uit en zou ook zijn geslagen. Ook werd door de man uit Elst of een vriend van hem een ruit van de auto ingeslagen. De reden van de ruzie is onbekend.

De auto reed vervolgens weg, maar kwam weer terug via de stoep. Een aantal mensen kon tijdig opzijspringen, maar de man uit Elst werd geraakt.

Volgens de politie was de auto een Renault Twingo of Clio. In de auto zaten drie mensen, onder wie een meisje of jonge vrouw met een getinte huidskleur en een blanke jongen met een trainingspak en stekeltjeshaar.