Vrouw (39) verkracht dronken kerel

Een 39-jarige vrouw heeft zich voor de rechtbank in Hwange moeten verantwoorden naar aanleiding van een bizarre aanklacht. Vaines Mupande wordt ervan beschuldigd een dronken man te hebben verkracht.

De Zimbabwaanse weduwe had anderhalf jaar geleden samen met het slachtoffer en een tweede man alcohol gedronken. Hierna namen de heren afscheid en gingen naar huis. Mupande besloot het heerschap echter te volgen naar het huis van de tweede man. Hier ging het drietal verder met zuipen.

In de vroege uurtjes van de volgende ochtend vertrokken de vrouw en de eerste man samen naar hun eigen huizen. Terwijl zij door het bos liepen, kon de man niet meer lopen van de drank. Hij ging zitten en viel weldra in slaap. Mupande had echter wel zin in een vrijpartij en trok de broek van de dronkenlap zijn kont. Vervolgens reed ze zich op diens roede klaar. De arme man was echter te dronken om zich te verzetten, aldus de aanklagers.

Toen de man eenmaal wakker werd, ontdekte hij dat zijn broek en onderbroek op zijn knieën hingen. Het slipje van Mupande lag enkele meters verderop, terwijl de vrouw zelf naast hem sliep. Toen hij vroeg wat er was gebeurd, vertelde de vrouw hem dat ze seks hadden gehad en hij ermee had ingestemd. De man besloot echter aangifte te doen. De rechtszaak is verdaagd tot 9 mei.