Politie sluit dossier Maastrichtse meisjes

De Maastrichtse meisjes die afgelopen weekeinde vermist raakten in Parijs zijn niet ontvoerd of betrokken geweest bij andere strafbare feiten. Dat concludeert de politie na gesprekken met de twee vmbo-scholieren. Voor de politie is de zaak hiermee afgerond.

Uit de gesprekken zijn geen nieuwe feiten aan het licht gekomen. De politie gaat uit van een onschuldige vermissing. De afgelopen dagen kreeg de politie tips dat de meisjes van 16 en 17 jaar van tevoren al van plan waren weg te lopen.

De meisjes zelf beweren dat ze waren verdwaald en dat hun beltegoed op was. Omdat ze eerder al met de Franse politie te maken hadden gehad nadat ze waren verdwaald, durfden ze niet nogmaals hun hulp in te roepen.

De meisjes bivakkeerden naar eigen zeggen drie dagen 'als zwervers', waarna ze alsnog naar de politie stapten. Die herkende de twee. Maandagavond zijn ze in Parijs herenigd met hun familie. De ouders van de meisjes verwijten de school niet goed op te hebben gelet, de meisjes zelf 'voelden zich aan hun lot overgelaten'. Volgens de school ligt de verantwoordelijkheid volledig bij de scholieren.