Brit schuldig bevonden aan moord Rotterdam

Een 54-jarige Engelsman is in Londen schuldig bevonden aan de moord op twee vrouwen die hij in Rotterdam en Engeland in het water zou hebben gedumpt. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Rotterdam bekendgemaakt. Het is nog niet duidelijk wanneer de Britse rechter een straf uitspreekt.

Een van de dode vrouwen werd in 1990 gevonden in de Rotterdamse Westersingel. Zij kon pas in 2008 worden geïdentificeerd. Het bleek te gaan om de Amerikaanse Melissa Halstead. Haar hoofd en handen waren verdwenen. De man werd vorig jaar in Londen aangehouden door politiemensen van het Rotterdamse coldcaseteam en de Engelse metropolitan police.

Onderzoek wees uit dat er mogelijk een verband was met de moord op de Engelse Paula Fields, die in 2001 in een kanaal in Londen werd gevonden. Ook haar lichaam was ontdaan van hoofd en handen. Daarop besloten de Rotterdamse en de Engelse politie in 2009 nauwer samen te gaan werken.

De man ontkende tijdens de rechtszaak iets met de dood van de twee vrouwen te maken te hebben. Wel bekende hij een relatie te hebben gehad met Halstead.