'Libië leende miljoenen aan Nation of Islam'

De leider van de Nation of Islam Louis Farrakhan heeft de Libische leider Moammar Gadhafi opnieuw verdedigd. Hij noemde Gadhafi donderdag een vriend en een moslimbroeder en zei dat Gadhafi door de jaren heen omgerekend ruim 5,6 miljoen euro aan de Nation of Islam heeft geleend.

Op een persconferentie trok Farrakhan van leer tegen de media en benadrukte hij dat Gadhafi geen monster is zoals westerse regeringen ons willen doen geloven. De Amerikaanse regering zou enkel uit zijn op het veiligstellen van oliebelangen in Libië. "Ik houd van Moammar Gadhafi en ik houd van onze president", aldus Farrakhan. "Het doet me pijn om mijn broeder de president beleid uit te zien voeren dat deze man niet alleen uit de macht zou verwijderen, maar ook uit deze wereld."

De Nation of Islam leende ruim 2 miljoen euro van Libië in de jaren zeventig om zijn hoofdkwartier in Chicago te kopen. Jaren later leende de organisatie nog eens ruim 3,5 miljoen euro van Libië om achterstallige belastingen te betalen en de toenmalige leider van de beweging te huisvesten. Farrakhan wees alle beschuldigingen aan het adres van Gadhafi van de hand, en zei dat de Libische leider alleen 'verraders aan het doden is'.

Farrakhan had de persconferentie oorspronkelijk belegd om Amerika te waarschuwen voor een grote aardbeving die hij voorspelt.


Nation of Islam loyaal aan Gadhafi (Foto: Novum)