Nieuwe samenwerking Cage & Travolta

Veertien jaar na het actiespektakel Face/Off van regisseur John Woo, lijkt een nieuwe samenwerking tussen Nicolas Cage en John Travolta aanstaande. Het gaat hierbij niet om een vervolg van Face/Off, maar om een tweetal nieuwe thrillers.

De eerste film is Shrapnel, wat waarschijnlijk geen actiespektakel wordt, maar eerder een grauwe arthouse thriller. De film, geschreven door Evan Dougherty, gaat over een Bosnische soldaat die wraak wil voor de verwondingen die hij heeft opgelopen door toedoen van een Amerikaan. Zijn plan is om een jachttrip tussen vrienden te veranderen in een spel op leven en dood.

In eerste instantie was regisseur John McTiernan (Die Hard, Predator) verbonden aan het project. Maar wegens een gevangenisstraf, is dat hoogst onzeker. Volgens McTiernan is zijn functie als regisseur van dit project afhankelijk van de beslissingen die genomen worden door de producenten en de financiers van de film. De verwachting is dat de opnames van de film gestart worden in juni.

De tweede film is Sea Trial van schrijver en regisseur Raymond De Felitta (City Island). De film is een bewerking van het gelijknamige boek van Frank De Felitta. Het verhaal is gericht op een jong koppel dat tijdens een romantische cruise in aanraking komt met een koppel van middelbare leeftijd. Dit koppel blijkt zich anders voor te doen dan zij in werkelijkheid zijn.

Chuck Roven is de producent van Sea Trial. Op dit moment wordt er nog gezocht naar financiële steun om het project groen licht te kunnen geven.

face-off
Face/Off