'Downloadbare PSN-games binnenkort op disc'

Spellen die nu alleen gedownload kunnen worden via de online PlayStation-winkel verschijnen binnenkort op een schijfje in de winkel. Dat is de wens die Andrew House, bestuursvoorzitter Sony Computer Entertainment Europe, heeft uitgesproken tegenover gamevakblad MCV.

House wil hiermee het voorbeeld volgen van Microsoft. Diverse spellen die voorheen alleen te downloaden waren, zijn nu verkrijgbaar in de winkel. Zo zijn spellen als Peggle, Bejeweled en Serious Sam voor de Xbox 360 in de winkel te koop.

De topman van Sony benadrukt dat het idee niet geheel van Microsoft is gekopieerd. "Het concept waarbij we downloadbare spellen in de winkel aanbieden, loopt al in de Verenigde Staten," zegt House tegen het vakblad. "Samen met andere winkeliers willen we dit verder uitbreiden."

Het strategische spel Fat Princess, het avontuur Trine en artistieke spellen als Flow en Flower worden gezien als de een van de betere downloadbare games voor de PlayStation 3. Dit zouden in potentie spellen kunnen zijn die Sony binnenkort op disc uit gaat geven.