Een op drie 24-minners is nog maagd

Ben je bijna 24 jaar en heb je nog altijd niet geneukt, dan ben je gelukkig niet de enige. Uit een groot, Amerikaans onderzoek is namelijk gebleken dat van alle jongeren onder de 24 jaar maar liefst een derde nog nooit seks heeft gehad.

Voor het onderzoek hebben twee Amerikaanse zorginstanties 13.500 jongeren tussen de 15 en 24 jaar het hemd van het lijf gevraagd over seks. Zo gaf maar liefst 29 procent van de vrouwen onder de 24 aan nog maagd te zijn. Bij de mannen is dit percentage met 27 procent bijna gelijk.

Het lijkt er overigens op dat jongeren steeds terughoudender zijn wat seks betreft. In 2002 gaf slechts 22 procent van de jongeren aan nog maagd te zijn. Van deze oudere maagden is overigens wel 45 procent jonger dan 20 jaar.

Uit dezelfde vragenlijst komt nog iets naar voren. Zo blijken meisjes en jonge vrouwen steeds meer interesse te hebben in seks met andere vrouwen of meisjes. Hoewel 94 procent van de vrouwen en 96 procent van de mannen aangeeft volledig hetero te zijn, heeft toch 13 procent van de meisjes wel eens seks gehad met iemand van hetzelfde geslacht. Bij de mannen was dit slechts een op de twintig.