Been blij met concurrentie binnen selectie

Mario Been kan heeft sinds tijden weer verschillende spelers per positie beschikbaar. De trainer van Feyenoord kent namelijk een fitte selectie. De langdurig geblesseerden Jon Dahl Tomasson, Sekou Cissé, Dani Fernández, Ruben Schaken, Adil Auassar en Bart Schenkeveld horen hier uiteraard niet bij.

"De concurrentie is moordend," liet Been aan Voetbal International weten. "Maar dat is volgens mij alleen maar goed. Ik snap dat iedereen wil spelen, maar ik kan er maar elf opstellen. Als ik ons de laatste weken zie voetballen, heb ik weinig reden veel te veranderen. De jongens die op de bank zitten, moeten geduldig zijn, goed trainen en spelen in Jong Feyenoord en wachten op de kansen die ongetwijfeld gaan komen."

Been vervolgde met de woorden: "Ik ben gewoon heel eerlijk tegen iedereen. Daarbij hebben we ook nog steeds zeven jongens die geblesseerd zijn. Stel dat we ook over hen hadden kunnen beschikken, dan had ik helemaal wat te kiezen gehad. Ik vind dat niet zo'n probleem. We hebben nu een situatie zoals die hoort te zijn bij een club zoals Feyenoord."

De trainer van de ploeg uit Rotterdam-Zuid zal zijn manschappen vanmiddag hard nodig hebben. FC Groningen, de huidige nummer vier uit de Eredivisie, komt namelijk op bezoek. Eerder dit seizoen werd het in de Euroborg 2-0 voor de Groningers. Tim Matavz, die vandaag niet aanwezig is, nam toen beide doelpunten voor zijn rekening.