Limburger gijzelt personeel Duitse bank

Een psychiatrisch patiënt uit Limburg heeft maandag zijn psychologe en meerdere medewerkers van een bank in het Duitse Aken gegijzeld. De 38-jarige man uit Vaals gaf zich uiteindelijk over. Hij is nog dezelfde avond naar een psychiatrische inrichting gebracht, meldt de politie van de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen.

De man had een afspraak bij de bank om te bespreken of hij een hypotheek kon krijgen. Hij werd daarbij begeleid door zijn psychologe. Toen het gesprek niet zo verliep als de man had gehoopt, greep hij een pen en zette die op de halsslagader van de psychologe.

Hij eiste meer dan twee ton, anders zou bloed vloeien. Het was voor de politie lang onduidelijk wat zich in de bank afspeelde, hoeveel gijzelaars er waren en wat de gijzelnemer precies wilde.

Toen een speciaal team even na 17.00 uur klaar stond om binnen te vallen, kwam de Limburger met zijn handen omhoog de bank uitlopen. Hij verzette zich niet toen hij werd ingerekend. Om te voorkomen dat hij zelfmoord zou plegen werd hij voortdurend in de gaten gehouden.