Christopher Nolan wil biopic Howard Hughes maken

Regisseur Christopher Nolan wil na zijn derde Batman-film werken aan een biografische film over piloot, filmmaker en miljardair Howard Hughes. Het is een project waaraan de Brit al jaren werkt, schrijft het Amerikaanse tijdschrift New York Magazine op basis van ingewijden.

Nolan wilde de film maken nadat hij in 2000 was doorgebroken als regisseur met de film Memento. Hij had toen Jim Carrey op het oog als Howard. Nadat Martin Scorcese ook aankondigde een film te maken over Hughes zette Nolan zijn plan in de koelkast. In The Aviator van Scorcese uit 2004 speelde Leonardo DiCaprio de rol van de piloot in zijn jonge jaren, toen hij relaties had met beroemde actrices zoals Ava Gardner en Jean Harlow.

De film van Nolan is gebaseerd op het boek Citizen Hughes: The Power, the Money and the Madness van Michael Drosnin. Het boek gaat over Hughes' excentrieke latere jaren, waarin hij een kluizenaar werd en zijn dwangneuroses niet meer in toom kon houden.

Nolan werkt nu aan zijn derde Batman-film met Christian Bale in de hoofdrol, The Dark Knight Rises. Hij wil zijn biografische film over Hughes uitbrengen in 2014. Zijn laatste film, de dromenthriller Inception, is genomineerd voor twee Oscars, Beste Film en Beste Scenario. De Oscars worden 27 februari uitgereikt.


Christopher Nolanwil biopic Howard Hughes maken (Foto: Novum)