Huistra blij dat er niemand is vertrokken

Ze stonden in de belangstelling van veel clubs, maar uiteindelijk bleven Tim Matavz en Andreas Granqvist gewoon bij FC Groningen. De trainer van de nummer vier van de Eredivisie, Pieter Huistra, is blij dat de twee spelers in ieder geval nog tot het einde van het seizoen zijn te bewonderen in de Euroborg.

Vanuit Italië was er interesse van Napoli voor Matavz, maar de Italianen voldeden niet aan de vraagprijs van de Sloveense spits. "Natuurlijk zijn we blij dat Tim in elk geval nog een half jaar bij ons blijft," aldus Huistra. "Hij is met zijn individuele kwaliteiten erg belangrijk voor ons. Maar op dit moment is iedereen in ons team belangrijk. Het is mooi dat we iedereen bij elkaar hebben kunnen houden. Deze groep werkt én voelt goed samen."

"Wij willen graag tot op het laatst meedoen voor Europees voetbal, daar is iedereen hier aan toe. Wij hameren daarom op goed voetbal. Dat is de sleutel tot succes en dan komen de punten vanzelf. Het heeft geen zin om naar de clubs boven ons te kijken, ik kan hun duels toch niet beïnvloeden," besluit de trainer van de Trots van het Noorden.