[WB] Skobrev snelste op schaatsmijl

Ivan Skobrev heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Moskou de 1.500 meter voor mannen gewonnen. De Europees kampioen allround zette een tijd van 1.45,53 neer. Mark Tuitert was met 1.46,59 en de derde plaats de beste Nederlander.

Kjeld Nuis moest al in de eerste rit aan de bak. Zijn tegenstander was de Canadees Justin Warsylewicz. Nuis nam gelijk het initatief en reed de Canadees al snel op achterstand. De Nederlander kwam uiteindelijk in 1.47,75 over de finish. In de zesde rit moest Wouter Olde Heuvel het opnemen tegen de Pool Zbigniew Brodka. Brodka gaf de Nederlander goed partij en nam zelfs een kleine voorsprong. Olde Heuvel nam het heft bij het ingaan van de laatste ronde zelf in handen en kwam uiteindelijk in 1.47,40 over de finish en was daarmee de snelste.

In de rit erop scherpte Denny Morrison de snelste tijd aan tot 1.46,25. Die tijd bleef echter niet lang staan. Europees kampioen Ivan Skobrev zette in de achtste rit 1.45,53 neer. Mark Tuitert en Stefan Groothuis hadden een Nederlands onderonsje in de negende rit. Het was Groothuis die de regie in handen nam en die ook niet meer uit handen leek te geven. Tuitert vocht zich echter terug en kwam net iets eerder over de streep: 1.46,59 om 1.46,61.

Het laatste paar werd gevormd door Håvard Bøkko en Simon Kuipers. De twee openden traag en ook een ronde voor het einde waren de tijden matig. Dankzij een eindsprint won Bøkko in 1.46,76, Kuipers kwam niet verder dan 1.47,48.