Doden door ongelukken Indonesië

Zeker zestien mensen zijn vrijdag op het Indonesische eiland Java omgekomen bij een botsing tussen twee treinen en een brand op een veerboot. Honderden mensen raakten gewond bij de twee ongelukken. Dat hebben de autoriteiten gemeld.

De treinbotsing vond plaats net buiten het dorpje Banjar, in de provincie West-Java. Een trein, die stil stond op het spoor, werd frontaal geraakt door een andere trein die over een wissel reed. Ten minste vijf personen kwamen bij de botsing om het leven. Tientallen gewonden werden naar het ziekenhuis afgevoerd, van wie een aantal in kritieke toestand.

De precieze toedracht van de botsing is niet bekend. Er is een onderzoek ingesteld door het ministerie van vervoer.

Nog geen half uur later vloog vlak voor de kust van Java een overvolle veerboot in brand. Passagiers die in paniek raakten sprongen overboord. Vijf schepen werden op de veerboot afgestuurd en in totaal konden meer dan vierhonderd mensen in veiligheid worden gebracht. Elf mensen kwamen door de brand om het leven.

De oorzaak van de brand is niet duidelijk, maar sommige overlevenden beweren dat de brand werd veroorzaakt door een sigaret.