Lichaam Duitse Mirco gevonden

De verdwijning van Mirco uit het Duitse Grefrath is na bijna vijf maanden opgelost. Het stoffelijk overschot van het op het moment van zijn verdwijning 10 jaar oude jongetje is gevonden en de vermoedelijke dader is opgepakt. Dat hebben de politie in Mönchengladbach en het openbaar ministerie in Krefeld donderdag meegedeeld.

Mirco werd 3 september voor het laatst gezien bij een bushalte, niet ver van een skatebaan in Grefrath, vlak over de grens bij Venlo. Hij wilde daarvandaan naar huis fietsen, maar is nooit aangekomen. Bij de speurtocht naar de jongen werden tevergeefs Tornado-verkenningsvliegtuigen en een drone ingezet. De ouders deden op televisie een vertwijfelde oproep aan de dader of daders om in ieder geval te laten weten waar hun kind was. Na de vondst van de fiets, enkele kledingstukken en het mobieltje van Mirco werd een misdrijf vermoed.

Het OM wilde een bericht van Bild, dat het lichaam van de jongen woensdag werd gevonden, vooralsnog niet bevestigen. De vermoedelijke dader werd woensdag opgepakt en zou hebben bekend. Volgens de Rheinische Post in Düsseldorf gaat het om een 46-jarige man uit Schwalmtal die een gezin met twee kinderen heeft. Volgens de krant werkt hij voor een groot concern in Bonn en is hij voor zijn werk dagelijks op de weg. De auto van de verdachte werd woensdag in beslag genomen.

De politie kwam de man via dit voertuig op het spoor. De politie zocht op grond van getuigenverklaringen naar een Volkswagen Passat Combi. Volgens de politie had de verdachte geprobeerd de auto in het buitenland te verkopen.

De verdachte beroept zich volgens de politie niet op zijn recht om te zwijgen. Over de inhoud van zijn bekentenis liet de politie zich niet uit. Tot nog toe ging de politie ervan uit dat Mirco het slachtoffer was geworden van een seksueel misdrijf.