Vincent T. zeker tot maandag in cel

De Nederlander die in Engeland wordt verdacht van de moord op zijn buurvrouw blijft in ieder geval tot volgende week maandag in voorlopige hechtenis. Vincent T. diende geen verzoek in om op borgtocht te worden vrijgelaten, meldden Britse media. Maandag is er weer een zitting.

De Nederlandse architect is in Engeland aangeklaagd voor de moord op zijn 25-jarige buurvrouw Joanna Yeates. De 32-jarige verdachte werd donderdag opgepakt. Hij werkt in de Engelse plaats Bath voor het bouwkundig bedrijf Buro Happold. In 2009 verhuisde hij van Bath naar Bristol. Hij woonde samen met zijn vriendin naast het slachtoffer.

De verdachte beklaagde zich er dinsdag volgens The Sun over dat zijn bril is afgepakt voor onderzoek. Hij heeft een andere bril te leen gekregen, maar die zou niet voldoen. Hij zou het proces als een blinde ervaren.

Drie dagen nadat het slachtoffer was gevonden, ging T. met zijn vriendin naar Nederland voor een familiereünie. De familie had enkele huisjes gehuurd om daar enkele dagen door te brengen. Daar zou hij zich niet anders dan anders hebben gedragen.

Eerder deden geruchten de ronde dat de vriendin van T. de relatie had verbroken. Volgens The Sun heeft ze echter tegen de familie van T. gezegd dat ze bij hem blijft.